Sfaturi pentru a alege un nume de domeniu web !

Alegerea unui nume de domeniu reprezinta un pas esential atunci cand vrei sa-ti creezi site-ul web. Daca realizezi mai tarziu ca acesta nu este cel potrivit, iti va fi destul de greu sa-l modifici fara sa-ti afectezi brandul. De aceea, trebuie sa te asiguri ca optezi pentru o alternativa buna de la inceput. Iata 4 sfaturi pentru a face lucrurile mai simple!
 

1. Alege extensia .ro


Exista o gama variata de extensii disponibile, insa acestea nu prezinta la fel de multa credibilitate precum cele clasice. Vizitatorii din tara s-au invatat ca site-urile pe care le acceseaza sa aiba terminatia .ro, astfel incat este o idee buna sa te adaptezi la acelasi standard. Singura exceptie ar putea fi atunci cand te adresezi publicului international, caz in care poti trece pe .com. Extensiile de tipul .biz sau .art sunt mult mai specifice si pot fi o solutie, deoarece nu prezinta dezavantaje SEO.

Pe de alta parte, este important sa retii faptul ca acestea aduc limitari in ceea ce priveste partea de branding si vizitatorii nu vor dori atat de mult sa le acceseze.
 

2. Gandeste-te la o denumire scurta


Cuvintele cheie intr-un domeniu nu mai au acelasi efect precum in trecut, deoarece multi le-au utilizat in exces. Desi ai putea integra un termen care sa faca referire la industria in care activezi, probabil denumirile de calitate sunt deja utilizate de altii. Pentru a putea rezolva aceasta problema, ar fi bine sa te focusezi mai mult pe crearea unei denumiri scurte si la obiect.

Opteaza pentru un domeniu care sa fie usor de pronuntat si memorabil, sub 15 caractere. De asemenea, poti adauga o prescurtare sau un cuvant de legatura care sa aiba impact emotional. Cu cat este mai usor de repetat denumirea, cu atat iti cresc sansele sa iesi in evidenta.
 

3. Foloseste un generator automat


Generatoarele automate vor crea denumiri in baza unui termen sau a mai multora, fiind o sursa excelenta de inspiratie. Daca rezultatele pe care le primesti nu suna suficient de buni, atunci te poti gandi la sinonime sau la alt mod de a combina frazele. Nu utiliza insa cratime sau litere duble, deoarece vizitatorii uita sa le scrie si vei genera confuzie. Este important ca numele final sa fie unul original, deoarece altfel vei intampina probleme legate de partea de trademark.
 

4. Verifica daca exista oportunitati de extindere


Poate in momentul actual vinzi doar produse dintr-o categorie specifica, insa dupa ce domini acest segment va fi nevoie sa te extinzi. Din acelasi motiv, trebuie sa ai o denumire care sa poata fi in continuare functionala in momentul in care vii cu ceva nou pentru cumparatori. Daca nu gasesti un domeniu bun, creeaza un cuvant nou.

Companiile precum Yahoo sau Google au utilizat aceeasi strategie, iar asta nu le-a impiedicat sa aiba succes. Atat timp cat extensia ta nu se aseamana prea mult cu cea a unui competitor, nu exista nicio limita in ceea ce priveste creativitatea.

La HZone ai posibilitatea de a achizitiona un pachet de gazduire web si beneficiezi de domeniu .ro gratuit, pentru a-ti putea incepe afacerea mai usor!

Sursa: HZONE