De ce ai nevoie de gazduire web pentru domeniu ?

Orice website are nevoie de hosting (gazduire web) probabil ai auzit aceasta sintagma de mai multe ori, daca te-ai gandit sa-ti creezi un website. Totusi, de ce e necesar ca fiecare site web sa aiba parte de o gazduire? Despre asta o sa discutam in articolul de azi!  

Cum functioneaza gazduirea web ?

Ca un website sa fie vizibil pe internet pentru toata lumea, acesta are nevoie sa-si tina tot continutul si datele website-ului (HTML, CSS, JavaScript) pe un server. Orice calculator poate fi transformat intr-un web server, insa este foarte complicat si internetul tau prin Wi-Fi nu poate suporta un numar de vizitatori concomitent.  

Alta optiune cea aleasa de toata lumea! este sa iti cumperi hosting de la un web host. Practic, inchiriezi spatiu pe serverul unui web host, unde iti pui si tu datele site-ului tau web. Orice companie de hosting e pregatita sa-ti ofere nu doar spatiu pe server, ci si alte servicii necesare pentru un site web: domeniu web, certificat SSL sau modalitati de administrare a site-ului web.  

Sa alegi un plan de gazduire web nu este o sarcina atat de simpla cum pare la prima vedere.

De ce este importanta gazduirea web?

Orice companie de web hosting se preocupa, in primul rand, cu mentinerea server-ului web sus pentru o perioada cat mai indelungata. Orice web hosting care nu garanteaza un uptime de 99% nu investeste destul in infrastructura serverlor proprii.  

Gazduirea web e importanta deoarece iti permite tie, ca persoana ce ai nevoie de un website, sa faci acel site disponibil pentru o perioada cat mai lunga de timp utilizatorilor tai. Un site web care este constant pregatit sa primeasca utilizatori va fi ideal pentru orice afacere. Un antreprenor nu-si permite sa piarda vanzari din cauza unui setup de hosting prost realizat, nu-I asa?

Ultimul motiv, dar probabil cel mai important, pentru care gazduirea web este necesara, este ca website-ul tau nu poate exista fara a fi gazduit pe un server! E atat de simplu. Daca vrei ca site-ul tau sa aiba utilizatori si sa fie vizibil de toata lumea, achizitioneaza-ti o gazduire web!